A Dűlőre Futunk jótékonysági futást 2016 óta minden évben megrendezik Badacsonyban. A nevezésekből befolyt összeget jótékony célra ajánlják.

– A környék turisztikai vonzerejének növelése mellett a jótékonyság kiemelt szerepet kap, s ennek jegyében a nevezési díjakból a korábbi években számos intézményt, szervezetet támogattunk – mondta el Laposa Zsófia, az esemény szervezője a VEOL Veszprém megyei hírportálnak. – Az idén a Fontanus Közhasznú Alapítványt támogatjuk. Róluk tudni kell, hogy olyan módszertanokat, képzési formákat dolgoznak ki és ültetnek át a gyakorlatba, amelyek elősegítik az önálló gondolkodás és társadalmi felelősségvállalás megerősítését azok számára, akik ezen a téren hátrányban érzik magukat. Különböző módszereket és játékos eljárásokat fejlesztettek ki kicsik és nagyok számára egyaránt.

2022-ben augusztus 27-én rendezték a futóversenyt. A szervezésben – más szervezetek mellett – a Fontanus Alapítvány önkéntesei is részt vettek.

Dűlőre Futunk 2022 – szervezők

A versenyre közel 300 nevezés érkezett. A bemelegítést a Balance2 instruktorai biztosították. A nyári hőségben egyéni indulók és csapatok is megmérettethették magukat váltóban. A gyönyörű badacsonyi táj kárpótolhatta a futókat a fáradtságért, néhány kilométerenként frissítőpontokon enyhíthették a szomjukat a versenyzők. A befutó után az élményen kívül mindenki ajándékokkal lett gazdagabb. A győzteseket számos kategóriában díjazták az eredményhirdetésen.

Dűlőre Futunk 2022 – Start

A nevezésből befolyt összeget a versenyt követően a szervezők a Fontanus Alapítvány alapítójának, Dr. Kovács A. Tamásnak adták át:

Ezúton is köszönjük szépen mindenkinek, a szervezőknek, a futóknak, és mindenkinek, aki részt vett az eseményen!

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők a Dűlőre Futunk facebook oldalán.