Főoldal/Események/Fontanus Egészségközpont – Nyílt Nap 2023.06.03

Fontanus Egészségközpont – Nyílt Nap 2023.06.03

A Fontanus Közhasznú Alapítvány szervezésében 2023.06.03-án került megrendezésre a Fontanus Egészségközpont Nyílt napja. A Nyílt nap támogatója volt a szegedi Torta Művek és a Vitaminszalon is. Az eseményen befolyó teljes összeget Korok Fatima szabadtüdős mélymerülő világbajnok munkájához ajánlottuk fel.

Röviden a szabadtüdős mélymerülésről.

A szabadtüdős mélymerülést a Földnek csak bizonyos pontjain lehet gyakorolni, ez nem olyan dolog, amit medencében meg lehet oldani. A merülés során 10 méterenként 1 atmoszférával nő a nyomás a test szöveteire, a tüdőre és a légző üregekre is. Aki mélyre akar jutni, annak meg kell tanulnia kiegyenlíteni a nyomást, különben sérülhet a dobhártya és más szervek is. Szabadtüdős merülésről lévén szó, mindezt légzőkészülék nélkül végzik a versenyzők, vagyis egy levegővel süllyednek a víz mélyére és jönnek fel onnan, ami percekig tart.⏱

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és úszás

Korok Fatima

A Fontanus Egészségközpont NYÍLT NAP programjának keretében a jelenlévők, ismereteket szerezhettek az egészséges táplálkozásról,  kipróbálhatták a csoportos órák, edzések közül a legnépszerűbbeket, illetve a kisteremben részt vehettek Balance mozgásterápiás állapotfelmérésen.  A nap végére 561.500,-Ft. összegű támogatás gyűlt össze.

Dr. Bajzik Éva az alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Kovács A. Tamás alapító az adomány összegéről kiállított támogatói csekkel.
2023-06-12T22:39:33+00:00

Hagyj üzenetet

Go to Top