A Fontanus Alapítvány március 23-i exkluzív Gálavacsoráján prominens társaság gyűlt össze. A meghívottak között volt tudományos szaktekintély, női startupok menedzselésével foglalkozó cég alapítója, rendvédelmi szakember, építési vállalkozó és filozófus is.

Dr. Kovács A. Tamás, az Alapítvány alapító elnöke beszédében bemutatta a Fontanus Alapítvány céljait és működését. Elmondta, hogy olyan kezdeményezéseket támogatnak, melyek valamilyen formában az értéket képviselik, értékek létrehozását célozzák. Más alapítványokkal ellentétben elsősorban a megelőzés a céljuk. A világban jelenlévő problémák legnagyobb része elkerülhető volna, ha az emberek megfelelő ismeretek, tudás birtokában lennének – így a megelőzés legfontosabb formája az oktatás, képzés és az ahhoz köthető tevékenységek, mint a kutatás, az eszközök elérhetővé tétele, módszertanok kidolgozása és így tovább. Ezért olyan irányokat támogatnak, melyek az oktatáson, képzésen keresztül építenek egy tudásorientált jövőt.

Az est során fellépett műsorával Cserpes Laura énekesnő. Gitárkísérettel adott elő saját számokat és feldolgozásokat.

A kiváló vacsorát és a színvonalas műsort követően az este kellemes hangulatban telt, tartalmas eszmecserékkel, éjszakába nyúló, kötetlen beszélgetésekkel.