GINOP-5.1.7-17-2020-004452023-06-13T01:01:31+00:00

GINOP-5.1.7-17-2020-00445

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében támogatott projekt címe: Logikai társasjátékok fejlesztése és gyártása, társadalmi célok figyelembe vételével

A kedvezményezett neve: Fontanus Alapítvány
A szerződött támogatás összege: 25 499 499 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 97.68 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31.
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.01.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2020-00445

A projekt tartalmának bemutatása:

A Logikai társasjátékok fejlesztése és gyártása, társadalmi célok figyelembe vételével című projekt keretében a Fontanus Alapítvány egy logikai képességeket fejlesztő társasjáték kifejlesztését, gyártását és piaci értékesítését valósítja meg, mindezt hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával. A projekt keretében 3 fő munkavállaló teljes munkaidőben kerül foglalkoztatásra, amelyből 2 fő hátrányos helyzetű munkavállaló, valamint 1 fő munkavállaló részmunkaidőben kerül foglalkoztatásra.

A projekt olyan fejlesztő logikai társasjáték elkészítését foglalja magába, ami az élvezetes és szórakoztató játékon felül mentális képességfejlesztő hatásokkal is bír. Ez egy egyedi játékmechanika által valósul meg, aminek kifejlesztése során az élvezeti tényező ugyanakkora hangsúlyt kapnak, mint a fejlesztő hatás.

Az egyedi játékmechanika fő jellemzője, hogy magas kombinációs lehetőséget biztosít, ami nem vezethető vissza más logikai- és társasjátékokra. A magas kombinációs lehetőség adja a játékmechanika élvezeti faktorát, ugyanis minden helyzet tartalmaz új és váratlan elemet, és szinte kimeríthetlen a játék megismerési folyamata.

A fejlesztő társasjáték másodlagos célja, hogy kreatív választ adjon az alábbi társadalmi problémákra:

  • a fiatal és felnőtt korosztályt is érintő mentális rendellenességek (pl. figyelemzavar)
  • modern társadalomra jellemző szociális elszigeteltség feloldása
  • időskori demencia

A fentiek mellett a projekt további részeként az Alapítvány új gyártó eszközöket szerez be, amelyekből egy kutatás-fejlesztési célokra és kis szériás gyártási célokra alkalmas társasjáték manufaktúra kerül felszerelésre.

Aktualitások

Lezárult a GINOP-5.1.7-17-2020-00445 azonosító számú pályázatunk

A GINOP-5.1.7-17-2020-00445 azonosító számú Logikai társasjátékok fejlesztése és gyártása, társadalmi célok figyelembe vételével című pályázat keretében a Fontanus Alapítvány egy logikai képességeket fejlesztő társasjáték kifejlesztését, gyártását és piaci értékesítését valósította meg az elmúlt időszakban hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával, Magyarország Dél-alföldi régiójában. A pályázat keretében hátrányos helyzetűek számára teremtettünk munkahelyet, ezáltal biztosítva számukra a megfelelő jövedelem forrást. A projekt keretében 4 fő alkalmazása valósulhatott meg, melyből 3 fő célcsoporttag, és egy fő szakmai vezető. A kapott támogatásnak köszönhetően, az Alapítvány új gyártó eszközöket szerzett és üzemeltetett be, amelyekből kutatás-fejlesztési célokra és kis szériás gyártási célokra alkalmas társasjáték manufaktúra került kialakításra és eszközökkel felszerelésre. A projektben egy élvezetes és szórakoztató, de egyben mentális képességfejlesztő hatásokkal bíró társasjátékot készítettünk el. Mindez az egyedi játékmechanika által valósult meg, aminek a kifejlesztése során az élvezeti tényező ugyanakkora hangsúlyt kapnak, mint a fejlesztő hatás. A fejlesztés során másodlagos célunk volt kreatív választ adni az alábbiakban felsorolt társadalmi igényekre, illetve egyfajta megoldást kínálni ezen társadalmi problémákra, tudva azt, hogy ezek megoldása komplex beavatkozást igényel, amelyek közül egy lehet a legyártott társasjáték. a fiatal és felnőtt korosztályt is érintő mentális rendellenességek (pl. figyelemzavar) modern társadalomra jellemző szociális elszigeteltség feloldása időskori demencia Különösen nagy öröm volt, hogy 2021-ben –

Go to Top