GINOP-5.3.5-18-2019-001122021-10-07T15:19:15+00:00

GINOP-5.3.5-18-2019-00112

GINOP-5.3.5-18 „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” felhívás “Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című projekt

A GINOP-5.3.5-18 „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” felhívás egyik célja a szociális partnerek társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése. További céljai közé tartozik olyan tevékenységek megvalósításának támogatása, melyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók, vállalkozások munkaerő-piaci alkalmazkodóképességének fejlesztéséhez, társadalmi felelősségvállalásuk erősítéséhez és szolgáltató szerepének növeléséhez.

A felhívás keretében létrejött GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú “Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című projekt keretében a Távközlési Szakszervezet és a Fontanus Alapítvány működik együtt.

A projekt célja, hogy feltérképezze a releváns stresszfaktorokat az ITK szektorbeli munkahelyeken, és azok kezelésére megoldásokat dolgozzon ki, ezáltal javítsa a munkahelyi körülményeket, a munkavállalók egészségét és a munkahelyi jóllétet.

A projekt kezdő lépéseként a stresszfaktorok kimutatása és stresszkezelési képességek tanulmányozása érdekében kérdőíves felméréseket végeztünk a munkavállalók és a munkáltatók körében. Ehhez a FONTANUS 4 dimenziós stressztérképét alkalmaztuk, mely annak érdekében került kifejlesztésre, hogy mind a munkáltató, mind a munkavállaló esetében felmérhetők legyenek az őket ért általános és specifikus stresszfaktorok.

Aktualitások

Online munkajogi alapismeretek oktatás

A GINOP-5.3.5-18 „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” felhívás egyik célja a szociális partnerek társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése. További céljai közé tartozik olyan tevékenységek megvalósításának támogatása, melyek hatékonyan hozzájárulnak

Balatonszemes – Stresszkezelés workshop

A „Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú projekt keretében a Távközlési Szakszervezet tagjai részére Balatonszemesen megrendezett 2021. augusztus 06-ai eseményen, a résztvevők szakmai előadásokat hallhattak és tapasztalatcserét folytathattak a minőségi munkahelyek megteremtése érdekében.

Go to Top