A „Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú projekt keretében a Távközlési Szakszervezet és a Magyar Telekom munkatársai vettek részt a 2021. október 13-án és október 20-án megrendezett online eseményeken. A résztvevők szakmai előadásokat hallhattak és hasznos eszme- és tapasztalatcserét folytattak a munkáltatói és a munkavállalói oldal közös célkitűzése, a minőségi munkahelyek megteremtése érdekében.

Dr. Bajzik Éva, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és manuálterapeuta a “Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című projekt kapcsán tartott workshop során elmondta a stressz valójában nem egy meghatározhatatlan dolog, hanem igenis körülrajzolható és körülhatárolható paraméterekből tevődik össze.

Rámutatott arra, a stressz alapvetően nem csupán bizonyos embertípusokat, embercsoportokat (pl. édesanyák, munkavállalók, munkáltatók) érint, hanem minden emberre hatással van. Elmondta, hogy a stressz betegségokozó hatásaihoz hozzáadódik az a stressz is, amit amiatt él meg mindenki, hogy nincs tisztában magával a stressz mechanizmusával.

A doktornő részletesen beszélt a stressz általános hatásairól, a viselkedésbeli változásokról, és a betegségekről, amelyeket a stressz okozhat.  Emellett elmondta, hogy a  „velünk élő” stressz miként ronthatja a munkahatékonyságot, hátráltatja az egyént a munkahelyi viszonyokba való beilleszkedésben, a kommunikációban, a lényeglátásban egyaránt.

A projektben megvalósított pilot projekt eredményeiről is beszámolt.  A pilot projektben résztvevő 100  munkavállaló döntőrésze a munkahelyi ergonómiát (ideértve a munkaeszközként használt elektronikus eszközök állapotát, azok elhelyezkedéséte, elegendő a tárolás kapacitást) a korábbi kérdőíves felméréshez hasonlóan kedvezően értékelte.

Továbbra is fennálló jelenség azonban, hogy a válaszadók nagy része egyszer, legfeljebb 2-szer étkezik naponta, valamint a napi folyadékbevitel mértéke is a legtöbb munkavállónál kevesebb, mint az a mennyiség, ami a szervezet számára optimális. Jelentős egészségügyi kockázat továbbá az alváshiány, illetve az alvásra fordított nem elegendő idő okozza. Noha a kérdőív alapján látszik, hogy a szektorban dolgozók nagy része ismeri ezt a rizikófaktort és élettani hatását, kevés munkavállaló tudja orvosi segítség nélkül megoldani az alvási nehézségeit. Ezen stresszfaktorokra vonatkozóan az edukáció kiemelten fontos.

A kutatás alátámasztotta, a munkavállalóknak ismerniük kell a munkahelyi körülményeket, légkört jobbító lehetőségeket, az egészségügyi kockázatokat, a munkáltatóknak pedig megfelelően kell foglalkoznia a megfogalmazott gondokkal. Ehhez hozzátartoznak a konfliktuskezelési ismeretek, a komfortosan kialakított munkatér a munka hatékonyságra gyakorolt hatásával, a teljesítményt motiváló faktorokkal, amelyek munkahelyenként és ágazatonként eltérőek lehetnek, ugyanakkor mind fokozza a munkakedvet, a teherbírást, csökkenti a fluktuációt, amely szintén stresszfaktor.