A  Fontanus Alapítvány a GINOP-5.1.7-17 Társadalmi célú támogatások ösztönzése pályázati felhívás keretében, hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával, manufakturális társasjáték gyártást valósított meg.

A játékgyártó üzemben gyermekek és felnőttek részére készítünk készség- és képesség fejlesztő játékokat.

A játékokat kezdetben Magyarországon, majd a jövőben külföldön is értékesítenénk. Az értékesítés szervezett kiállításokon, rendezvényeken való részvétel, online népszerűsítés és webáruházakban való megjelenések formájában valósulna meg, melynek logisztikai hátterét mi biztosítanánk.

A manufakturális társasjáték gyárban, a készség- és képesség fejlesztő játékok  készítésére kialakított gyártósort – pályázati támogatással – többek között, az alábbi eszközök beszerzésével alakítottuk ki:

  • magas minőségű színes lézernyomtató, tapétázógép / kenőgép
  • fóliázó gép és zsugorfóliázó gép
  • élragasztó gép
  • kompresszor

A gyártási feltételek megteremtésével lehetővé vált, hogy a Fontanus Alapítvány támogatásával létrejött, készség- és képességfejlesztő játékok minél több mindenkihez eljussanak, elősegítve az élménydús szórakozás mellett a játékos fejlődés lehetőségét.

Emellett az egyedi gyártási sor óriási segítséget, illetve előnyt jelent a Fontanus Alapítvány további kutatásaiban, termékfejlesztéseiben a kompetenciafejlesztés területen.