A „Stresszmentes munkahelyek az IKT szektorban” című GINOP-5.3.5-18-2019-00112 azonosítószámú projekt keretében a Távközlési Szakszervezet tagjai részére Balatonszemesen megrendezett 2021. augusztus 06-ai eseményen, a résztvevők szakmai előadásokat hallhattak és tapasztalatcserét folytathattak a minőségi munkahelyek megteremtése érdekében.

Reggel 9:00 órakor a Vadvirág kempingben Radvánszki Ilona, a TÁVSZAK elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd dr. Sándor Csaba, projektmegvalósító a Fontanus Alapítványtól röviden összefoglalta a projekt jelenlegi állását, illetve ismertette a workshop programját.

Ezután Dr. Bajzik Éva, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és manuálterapeuta bemutatta a projekt megalapozó tanulmányát, illetve előadásában beszélt arról, hogy stressz napi szinten ér bennünket. Elmondta a „velünk élő” stressz egészségügyi kockázatot jelent, rontja a munkahatékonyságot, hátráltatja a a munkahelyi viszonyokba való beilleszkedésünket, a kommunikációban, és a lényeglátásban egyaránt.

Azonban, azt is kiemelte, hogy a stresszfaktorok feltérképezésesével és megfelelő kezelésével, illetve megelőzésével hatékonyabb tud lenni a munkavégzés, egészségesebb és jobb hangulatú munkahely alakítható ki, illetve a munkavállalók tekintetében egy jobb, egészségesebb életvitel folytatható.

A kutatás során kapott kérdőíves felmérés eredményéről, illetve a pilot projekt során tapasztaltakról is beszámolt.

A válaszadók a munkahelyi ergonómiát kedvezően értékelték. Döntő többségében megfelelőnek találták a dolgozóterület nagyságát, az egy légtérben tartózkodó kollégák számát, a munkaeszközként használt elektronikus eszközök állapotát, azok elhelyezkedését, a munkahelyük személyessé tételét, vagy a rendelkezésükre álló taroló helyet.

A szakértő rámutatott arra is, hogy problémaként merült fel a felmérés során, hogy a válaszadók nagy része egyszer, legfeljebb 2-szer étkezik naponta.

Dr. Bajzik Éva kiemelte, hogy a leggyakoribb, egészségügyi kockázatot is jelentő problémát az alváshiány, illetve az alvásra fordított nem elegendő idő okozza. Tovább elmondta, hogy a szektor munkavállalóira jellemző a mozgásszegény életmód.

Hangsúlyozta az edukáció fontosságát, ugyanis a kutatás alátámasztotta, a munkavállalóknak fontos ismerniük a stressz mechanizmusát és élettani hatásait, valamint az őket érő stresszfaktorokat is. A stressz betegségokozó hatásaihoz ugyanis hozzáadódik az a stressz is, amit amiatt él meg mindenki, hogy nincs tisztában magával a stressz mechanizmusával, azzal, hogy a stressz javarészt az emberi túlélési mechanizmusok normális működésére épült diszfunkciók összessége.

Az elhangzottak kapcsán a kollegáink kérdéseket tehettek fel és válaszokat kaptak. A programot Hajdu Éva rövid beszámolója zárta, aki a projekt keretében már elkészült kutatás eredményeiről beszélt. Előadását követően szintén lehetőség volt a résztvevőknek kérdéseket feltenni, illetve válaszokat kapni.

A projekt 2021. novemberi zárásáig további képzéseket, illetve a pilot projekt sikeres megvalósítást tervezzük, mellyel a munkáltatók a szakszervezettel és a munkavállalókkal közösen tesznek a stresszmentes és minőségi munkahelyek kialakításáért.