A szerződött támogatás összege: 48 298 879 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A XXI. században a modern, technológiailag fejlett társadalmakban talán az egyik legnagyobb népbetegség a stressz. A stressz nem csupán az egészségünkre és jól-létünkre, a motivációnkra van hatással, hanem egyre inkább kimutatható módon a munkahelyekre és ezáltal a hatékony munkavégzésre is. A stressz megértése, feloldása, az egyéni és munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztése a munkavállalók és munkáltatók közös érdeke.

A projekt tartalma a magyar önkormányzatokban dolgozó munkavállalók stresszfaktorainak felmérése, a felmért faktorok és körülmények alapján stressz megelőző és -kezelő módszertan kifejlesztése a munkavállalók és munkáltatók számára, figyelembe véve a szektor sajátosságait, a kutatási eredmények publikálása, népszerűsítése, ill. pilot projekt keretében a kidolgozott módszertan bevezetése több önkormányzati munkahelyen. 

A projektbe 1000 fő munkavállaló kerül bevonásra (amely a teljes célcsoport 3,4%-a), és járul hozzá a kutatáshoz stresszfelmérő kérdőív kitöltésével, ill. 100 fő munkavállaló vesz részt a munkahelyi stressz megelőzésére és kezelésére vonatkozó tájékoztatásban, oktatásban. A projekt eredményeként 2 országos konferencia és 18 megyei tájékoztató rendezvény, ill. egy nemzetközi tanulmányút kerül megszervezésre.

A projekt keretében öt fő kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szakember és egy fő szakmai gyakornok kerül foglalkoztatásra a konzorciumi tagoknál. 

A kedvezményezett konzorciumi tagok neve: 

Fontanus Alapítvány
Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.02.28.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.02.28.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.5-18-2018-00083