A “Stresszmentes munkahelyek a magyar önkormányzatoknál”  projektben a pilot projektet megelőzően kérdőíves felméréssel kimutatásra kerültek az önkormányzati szektorban lévő stresszfaktorok, illetve stresszkezelési képességek, továbbá módszertani elemzés készült, melyre azért volt szükség, hogy a projekt keretében a Fontanus 4 dimenziós stressztérképét minél pontosabban tudjuk a szektor sajátosságaihoz adaptálni, mindezt a munkahelyi stressz hatékony megelőzése és kezelése érdekében.

A  pilot projekt 100 fő munkavállaló részvételével indul, mely során bevezetésre kerül a projekt során eddig kidolgozott módszertan a kiválasztott önkormányzatoknál.

Ennek tényleges megvalósításához 2021 első felében 10 önkormányzattal kötöttünk együttműködési megállapodást. A kiválasztott, illetve együttműködő önkormányzatoktól – Pápa, Regöly, Berhida, Oroszlány, Pacsa, Ballószög, Nyíregyháza, Derecske, Lajosmizse – összesen 100 fő munkavállaló vesz részt a bevezetésben.

A pilot projekt célja, hogy a megállapodások értelmében az egyes munkahelyeken a projekt során elkészített eredménytermékek valós munkahelyi környezetben történő kipróbálása, ellenőrzése, szükség esetén pontosítsa és átdolgozása, emellett a munkahelyi stresszel kapcsolatban tanácsadás, illetve tájékoztatást adása.

A projekt megvalósítása érdekében az önkormányzatok munkáltatóként vállaltak közreműködést, melynek során az adott szakterület, vagy munkahely vezetője koordinálja a projektben felmerülő feladatokat. A vezető és a munkavállalók is kérdőívet töltenek ki, illetve mélyinterjún vesznek részt.

A kérdőívek és mélyinterjúk feldolgozását követően történik a kiértékelés és a kiértékelés  eredményeinek anonim módon történő megosztása az érintett önkormányzattal, ezt követően kerül sor a tájékoztató rendezvényre (személyes, online formában) a pilot projekt eredményeiről a résztvevő munkavállalók és a partner önkormányzat számára.